Kleuters De Boomgaard leggen zelf eerste steen van nieuwe vleugel

DSC_2942.jpg
  • jpg

Kleuters van basisschool De Boomgaard in de stationsbuurt hebben de eerste stenen gelegd van een duurzame nieuwbouw voor de schooladministratie, waardoor er in de huidige gebouwen plaats vrijkomt voor 2 klassen. Ook de speelplaats wordt vernieuwd en de school krijgt een overdekte speelruimte en fietsenberging.

Een klassieke eerstesteenlegging was omwille van de coronamaatregelen niet mogelijk, en daarom legden de 15 kleuters van de klas van juf Sandra samen met hun juf en de schooldirectrice zelf de eerste stenen van de nieuwbouw voor freinetschool De Boomgaard. De nieuwbouw zal plaats bieden aan de burelen van de school en de buitenschoolse opvang. Daardoor komt in het huidige schoolgebouw plaats vrij voor 2 klassen.

  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg

In de aangebouwde vleugel komt bovendien een nieuwe toegang langs de Burggravenlaan, die onder meer dient als evacuatiedoorgang en fietsdoorgang. De medewerkers van de school en de buitenschoolse opvang zullen de uitbreiding in het voorjaar van 2022 in gebruik kunnen nemen.

Er komt een passief-nieuwbouw met een minimaal energieverbruik op de plaats waar tot voor kort nog een bouwvallige woning stond. Die werd aangekocht door de Stad om de uitbreiding mogelijk te maken. Door de burelen van de school en opvang samen onder te brengen in die nieuwbouw brengen we structuur in de school en maken we 120 vierkante meter ruimte vrij voor twee klassen in het voor de kinderen vertrouwde schoolgebouw.  Annelies Storms, schepen van Facility Management
  • jpg

Nieuwe speelplaats en fietsenberging

De Stad Gent laat ook het sanitair vernieuwen en er komt een extra kleedkamer. Verder wordt de speelplaats vernieuwd en komt er een overdekte speelruimte en fietsenberging. Door de uitbreiding van de fietsenstalling beschikt de school bovendien over één fietsrek per twee kinderen. De Stad zorgt zo voor extra plaats voor de kinderen die elke dag naar school fietsen.

Dit is de oudste freinetschool van Gent; een fantastische plek die een beetje uit z’n voegen barstte. Door deze bouwwerken krijgt de school niet alleen meer plaats, we gaan ook de speelplaats ontharden en avontuurlijker maken en er komen extra fietsenstallingen. Het verbaast me niets dat de kinderen zelf de handen uit de mouwen hebben gestoken voor de eerstesteenlegging.  Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs
  • jpg
  • jpg

Praktisch

  • Ontwerper: AAC Architecture nv
  • Aannemer: Bouw & Renovatie nv
  • Veiligheidscoördinator: Vekmo nv
  • Kostprijs: 1,23 miljoen euro (incl. btw)
  • Agion-subsidie: 362.500 euro

Contact

Bevoegd

Contacteer ons